Diş Beyazlatma Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli

Diş beyazlatma, ağız bakımı sorunu olan kişilerde yaygın olarak görülen dişlerin sarı rengini gidermek için yapılan işlemin adıdır. Mine ve dentin adı verilen tabakaların zamanla sararması veya matlaşması nedeniyle bu işlem uygulanır.

Kozmetik bakımın bir parçası olarak diş beyazlatma, daha parlak dişler elde etmek amacıyla yapılır. Profesyonel  bakım  istiyorsanız  bu işlemi sadece diş hekimlerine yaptırmalısınız. Estetik diş bakımı türüne ait olsa da herkes diş beyazlatma uygulamaz. Özellikle ağız hijyenine önem veren, sağlıklı diş ve diş etlerine sahip kişiler için geçerlidir.

Diş Beyazlatma Sonrası Nelere Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Diş beyazlatma işlemi dişe hasar verilmeye yatkın işlemlerdendir. Bu sebeple mümkün mertebe özenle davranılmalıdır.

  • Hastada bir miktar duyarlılık olacaktır. Bu hassasiyetler geçicidir, 1-3 gün sonra kaybolur. Gerekirse ilk gün ağrı kesici kullanılabilir.
  • İlk birkaç gün çok soğuk veya çok sıcak İçmekten kaçının.
  • İşlemde sonra en az 3-4 Gün tütün, çay, kahve, çikolata, kırmızı şarap, kiraz, karamel, ketçap gibi  koyu renkli ürünler  kullanılmamalıdır.
  • Beyazlatıcı diş macunu kullanmak da beyazlatma etkisini uzatacaktır.
  • Asla aşındırıcı içeren diş macunu veya diş tozları kullanmayın. Aşındırıcı ürünler bir süre sonra hem renk bozulmasına hem de hassasiyete neden olur.
  • Günde en az iki kez dişlerini fırçalaması gereken, 6 ay boyunca düzenli kontrolleri olan, sigara içmeyen, çok fazla çay ve kahve içmeyen hastalarda beyazlatma etkisi uzun süre korunmuştur.

Bu kurallara uymayan hastalarda geri dönüş olabilir ve dönüş sonrasında yeniden beyazlatma  yapılabilir. Diş beyazlatma sonrası hastaların dikkat etmesi gerekenler vardır. Bu hususta hekiminizin söylediği yönergelere uymanız önem teşkil eder.

Evde Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma doktor kontrolünde yapılır. Ancak dişlerdeki bazı lekelerin temizlenmesi son derece zor olabilir. Bunun için doktorunuz size özel bir disk verir. Bu plakaları evde talimatlara göre uygulamanızı ister. Buna evde diş beyazlatma  denir. Diş hekiminizin dişlerinize taktığı plakları gece koyup sabah kalktığınızda çıkarıyorsunuz. Bu plaklar kişiye özel yapılır ve sadece o kişinin dişlerinin şeklini alır. Diş beyazlatma sonrası hastaların dikkat etmesi gerekenler evde diş beyazlatma sonrasında da uygulanmalıdır.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma Nedir?

Ofs Tipi Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır
Ofs Tipi Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma Hastanesi

Diş beyazlatma yapan hastaneler hem devlete ait diş hastanelerinde hem de özel sağlık kuruluşlarında yapılmaktadır. diş muayenehaneleri de bu işlemi gerçekleştirmektedir. Alanında uzman bir diş hekimi ile çalışmanız önemlidir.

Diş Beyazlatma Fiyatı

Diş beyazlatma fiyatları özel ve kamu hastanelerinde çeşitli şekillerde uygulanmaktadır. Ayrıca, muayenehanesi olan hekimlerin fiyatlandırma politikaları da tamamen kendi takdirindedir. Ancak kullanılan malzemeler ve işlemin süresi doğrudan fiyatı etkiler. Bu bağlamda öncelikle  fiyat araştırması yapmanız bütçeniz için önemlidir.

Diş Beyazlatma Dişlere Zararlı Mıdır, Güvenli Midir?

Mikroskopik çalışmalar ve araştırmalar, %10’luk ev beyazlatma solüsyonunun uzun süreli kullanımının hiçbir zararının olmadığını göstermiştir. Güvenliğin henüz test edilmediği çok yeni yöntemlerle, prosedürün çok sık veya çok fazla uygulanmasından kaynaklanan bazı riskler ortaya çıkmaktadır.

Jelin dişin içinden kontrollü kullanımı ve hızlı bir şekilde çıkarılması diş renginin açılmasında çok önemlidir, aksi takdirde kök rezorpsiyonu riski vardır. Ayrıca dişlerinizi evde beyazlatırken jeli bütün gece ağzınızda tutmayın. Jelin yutulması iyi değildir ve en güvenlisi uyanıkken birkaç saat uygulamaktır. Jeli uyguladıktan sonra diş beyazlatma sonrası hastaların dikkat etmesi gerekenler listesini gözden geçirmeyi unutmamalısınız.

Bir Yanıt veya Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir