Diş Çekimi Sonrası Şişlik Nedenleri

Diş Çekimi Sonrası Şişlik vücudun travmaya verdiği tepkidir ve diş çekimi sonrası oluşan şişlik iyileşme sürecinin doğal bir parçasıdır. Şişme, vücudun travmaya verdiği tepkidir ve iyileşme sürecinin doğal bir parçasıdır. Diş çekildikten sonra şişlik yaşamanız, ağzınızda veya diş etlerinizde, yüz ve boyun bölgenizdeki kan damarlarının genişlemesine neden olan bir miktar kanamanız olduğu anlamına gelmektedir.

Damarlardaki genişleme, bu bölgelerde sıvı birikmesine neden olmaktadır. Bu da şişmeye neden olur. Diş çekimi sonrası şişlik, tedaviden hemen sonra ortaya çıkabildiği gibi birkaç gün sonrasına kadar herhangi bir zamanda da ortaya çıkabilir. Ancak çoğu durumda diş çekimi sonrasındaki şişliğin geçici olduğunu ifade etmek mümkün olmaktadır.

Diş Çekimi Sonrasında Şişliğin Oluşmasının Nedeni

Bir diş çekildiğinde, iyileşmesi zaman alan açık bir yara vardır. Bu, diş çekimi yapılan bölgede iltihaplanma ve şişmeye neden olabilmektedir. Vücut ayrıca ameliyattan sonra bağışıklık tepkisinin bir parçası olarak kan dolaşımına sitokin adı verilen proteinleri de salgılamaktadır. Bu proteinler de iltihaplanma ve şişmeye neden olmaktadır.

Diş çekildikten sonra şişme yaygındır ve birkaç gün içinde geçmelidir. Şişlik, kan damarlarından sızan sıvının sonucudur. Sıvı derinin altında birikir ve ona kabarık bir görünüm vermektedir. Şişlik bir tarafta diğerinden daha kötü olabilir. Şişliğin diş çekiminden mi yoksa enfeksiyon veya alerjik reaksiyon gibi başka bir şeyden mi kaynaklandığını söylemek zor olabilir.

Yirmi yaş dişlerinizi çektirmek de dahil olmak üzere her türlü diş çekimi işleminden sonra her zaman enfeksiyon riski vardır. Bir enfeksiyon ağrıya, şişmeye ve ateşe neden olabilir. Ancak işlemden günler sonra bu belirtilere sahipseniz, otomatik olarak bunun olup bittiğini varsaymayın!

Diş Çekimi Sonrası Şişlik Neden Kaynaklanmaktadır?
Diş Çekimi Sonrası Şişlik Neden Kaynaklanmaktadır?

Diş Çekimi Sonrası Şişlik Neden Kaynaklanmaktadır?

Diş bölgesinde meydana gelen şişlik, diş çekildikten sonra diş eti dokusunun altında veya ağzınıza kanamadan kaynaklanır. Cerrahi bir işlemden hemen sonra fırçalarken veya diş ipi kullanırken biraz kanama yaşayabilirsiniz. Çünkü henüz her şeyi bir arada tutan dikişler yoktur.

Anesteziden uyuşmuş durumdayken dişleriniz ve diş etleriniz arasına steril gazlı bezler yerleştirilecektir. Böylece herhangi bir kanama olursa ameliyat sırasında boğazınıza veya ciğerlerinize inmek yerine bu pedler tarafından tutulacaktır.

Diş çekimi sonrası şişlik, ameliyata verilen normal bir tepkidir. Diş çekimi sonrasında şişlik, yüz, boyun ve hatta başınızın arkasında oluşabilir. Şişlik genellikle diş çekiminden sonraki gün daha kötü olmakla birlikte sonraki birkaç gün içinde iyileşmeye başlar.

Diş Çekimi Sonrası Şişlik Normal Midir?

Elbette ki diş çekildikten sonra da biraz morarma olabilir. Ağzınızın etrafındaki alan birkaç gün şişmiş olması da gayet normaldir. Diş çekimi sonrası  şişliği azaltmak ve daha hızlı geçmesine yardımcı olmak için yapabileceğiniz şeyler vardır. Burada doktorunuzun tavsiyesine uygun hareket ediyor olmak; beraberinde önemli kazanımları da getirecektir.

Diş Çekimi Sonrası Şişlik Durumunda Ne Yapmalıyız?

Ağzınızda veya boğazınızda üç gün sonra kaybolmayan beyaz lekeler varsa, böyle durumlarda doktorunuza başvurmakta fayda vardır. Diş etleriniz, özellikle kemiğin çıkarıldığı bölgeden irin geliyorsa veya diş hekiminiz yirmilik dişlerinizi çıkardıktan sonra geride kalan açıkta kalan bir kök ucu varsa, çekim bölgesinin çevresinde kırmızı ve şişkinse mutlaka vakit kaybetmeden durumu doktorunuza bildirmelisiniz.

Bir Yanıt veya Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir