Diş Törpüleme

Diş Törpüleme Nedir?

Diş törpüleme talebinde bulunmak için öncelikle uzman bir diş hekimine giderek dişlerinizin sağlıklı olup olmadığını ve işlem sırasında herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bunun için diş hekiminiz dişlerinizin röntgenini çekerek dolgu yaptırıp yaptıramayacağınıza karar verebilir.

Diş Törpüleme Nasıl Çalışır?

Törpüleme işlemine devam etmek için gerekli kontrolleri yaptıktan sonra diş hekiminiz, keskinleştirmek için oluşturacağı şekle göre bir kalem veya dişçilik aleti ile dişlerinizin ölçüsünü alır. Diş hekimi daha sonra dişleri şekillendirmek için aşındırıcı diş aletleri kullanır. Diş törpüleme işlemi tamamlandıktan sonra dişin doğal rengine uygun ve kompozit malzeme içeren bir yapıştırıcı ile yüzeyi tekrar pürüzsüz hale getirmek için kullanılabilir.

Diş törpüleme aletleri diş minenizi düzeltirken veya şekillendirirken küçük hareketler yaparak dişlerinize zarar vermeden kullanılır. Dişlerinizdeki aşınmalar tamamlandıktan sonra, tedavi bitmeden hemen önce dişlerdeki pürüzler giderilecek ve cila işlemi yapılacaktır. Diş tedavisi sonrası dişlerinize özel bir özel bakım yapmanıza gerek yoktur. Dişlerinizi ve diş etlerinizi sağlığı için yapacağınız işlemler törpüleme içinde bakım olacaktır.

Diş Törpüleme İşlemine Ne Zaman Başvurabilirsiniz?

İnsanlar küçük diş kusurlarından kurtulmak ve estetik olarak kendilerini daha iyi hissetmek için yoğun tedavilere başvururlar. Daha güzel bir yüz ve daha iyi bir görüş için, insanlar dişleri farklı uzunluklarda, eziklerde ve alt kapanış prosedürleriyle tedavi edebilirler. Dişlerinizden birinde meydana gelen bir kusur diğer dişlere zarar veriyorsa, o dişin diğer dişlere verdiği zararı gidermek için diş teli işlemi yaptırabilirsiniz.

Dişleriniz uzunsa veya dilinize, dudaklarınıza veya ağzınızın herhangi bir yerine zarar verebilecek düzensiz bir yapıya sahipse, diş hekiminizden sizin için keskinleştirmesini isteyebilirsiniz. Ayrıca dişleriniz ısırmanızı ve çiğnemenizi zorlaştırıyorsa veya size farklı ağrılar veriyorsa veya diğer dişlerinize baskı yapıyorsa diş hekiminizden yardım isteyebilirsiniz.

Diş Törpüsü Neden Yapılır

Diş Törpüleme işleminin Artıları Ve Eksileri

Herhangi bir sağlık sorunu için tıbbi yardım alacak kişilerin her tedavi için bilmesi gereken bazı koşullar vardır. Her tedavi yönteminin avantajları olduğu gibi bazı durumlarda dezavantajları da olabilmektedir. Bu nedenle alacağınız tedavilerin artılarını ve eksilerini bilmeniz gerekir. Diş çıkarmanın faydaları şu şekilde sıralanabilir. İnsanların kendilerini daha rahat hissetmeleri için dişlerinizin görünümüne ve gülüş estetiğine sahip olabilirsiniz. Törpüleme tedavisi sırasında asla acı hissetmezsiniz.

Diş sağlığı ile ilgili tedaviniz sırasında ortaya çıkabilecek alerjik sorunları başvuru sürecinde ele almanız çok zordur. Oral enfeksiyonla karşılaşmazsınız. Diğer kozmetik ağız bakımlarına göre daha ucuza yapılabilir. Törpüleme işleminin dezavantajları şu şekilde sıralanabilir.

  • Mine aşınması sonrası dişlerinizde çeşitli hassasiyetler oluşabilir.
  • Dişleriniz daha açık görünebilir.
  • Aşındırıldıktan sonra dişlerde çatlak ve kırılmalara neden olabilir.
  • Törpüleme İşlemi ile tüm diş problemlerinizi tedavi edemezsiniz, dişlerinizdeki uzunluk, pürüzlülük, pürüzlü doku gibi küçük problemlerinizi tedavi edebilirsiniz.

Diş törpüleme işleminin avantajları ve dezavantajlarını göz önünde bulundurarak bir uzmana danışmanız önerilir.

Törpüleme Dişlere Zarar Verir Mi?

Ölçeklendirme işlemlerinin bir tıp uzmanı tarafından yapılması önceliklerden biridir. İşlemler doktor kontrolü dışında yapıldığından diş kaybı oranı çok yüksektir. Hatta daha ciddi diş kayıplarına yol açabilir. Çok sık diş fırçalamak diş yapısının bozulmasına neden olur. Elbette törpüleme işleminin tüm dişlere uygulanmaması da önemlidir. Bunun nedeni, dişlerin taşlama sırasında yapısal olarak daha hassas olmasıdır.

Öte yandan çürük dişlerde asla törpüleme yapılmamalıdır. Aynı zamanda bu diş dolgu işleminin uygulanması birçok rahatsızlığa neden olacaktır. Ayrıca tüm dişlerin aynı anda törpülenmesi önerilmez. Dişlerde hassasiyet oluşacağından beslenme veya diğer işlemler sırasında farklı sorunlar ortaya çıkabilir.

Diş Törpüleme İşleminden Sonra

Diş çekildikten sonra dikkat edilmesi gereken ilk şey dişlerin korunmasıdır. İşlemden sonra bir süre katı yiyecekler yememenizde fayda var. Ayrıca işlem sonrasında bir uzman tarafından önerilen diş macununu kullanmalısınız. Ayrıca dişler için gerekli olan vitamin ve minerallerin takviye edilmesi de oldukça faydalıdır. Gerekli vitamin ve mineraller olmadan dişler yavaş yavaş zayıflar. O zaman ağız sağlığı bozulabilir.

Diş Törpüleme işleminin Artıları

Bunlara ek olarak diş törpülemeden sonra dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da günlük düzenli fırçalamadır. Taşlama sonrası sürekli fırçalama ağız sağlığının korunmasına yardımcı olur. Aynı zamanda sürecin konsolidasyonunda etkili sonuçlar verir.

Diş Törpülemede Ağrı Olur Mu?

Ölçekleme genellikle lokal anestezi altında yapılır. Bu sayede hasta küretaj sırasında ağrı veya acı hissetmez. Ayrıca işlem sonrasında herhangi bir ağrı veya hassasiyet olmaz. Bazen, çok hafif hissettirse bile, kısa sürede kendi kendine geçer.

Diş Törpüsü Neden Yapılır?

Diş sarma işleminin gerçekleşmesini çeşitli faktörler etkiler. Bu nedenle profesyonel bir diş hekiminin dişleri gerektiği gibi hazırlaması gerekir. Diş törpüleme nedenleri aşağıdaki gibidir:

  • Diş tabakası gibi bir durum
  • Ağızdaki dişler çok uzun ve çok büyük
  • Diş kırığı
  • Bükülmüş dişler
  • Diş yüksekliğindeki fark

Diş Törpüleme Maliyeti Nedir?

Dişler aşırı pürüzlüyse veya tırtıklı bir yapıya sahipse eğeleme işleminin daha güçlü olması gerekir. Bu durumda daha yüksek bir bütçe ayırmanız gerekebilir. Ancak bir hastaya diş tedavisi yaptırmanın maliyetinden bahsetmek yanıltıcı olabilir. Bu durumda, fiyat çeşitli faktörlerden dolayı değişebilir.

Yorum Yapın

E-posta Hesabınız Yayınlanmayacaktır.